Какво да правим и да видим в Дубай

Когато посетите Дубай, несъмнено ще изпитате затруднения сDubai 2
решението си кои атракции да посетите първо. Точно поради тази причина, Инес Травел ви предлага няколко предложения за най-вълнуващите и интересни екскурзии и места, които може да посетите докато почивате в Дубай.
 
1.      Полет със Seawings - Полетът представлява една магическа обиколна екскурзия на Дубай с хидроплан и дава възможност на клиентите си да се насладят на природната красота на ОАЕ. Seawings предлага на своите гости възможност да видят Дубай, както никога преди. Екскурзията е основно фокусирана над непрекъснато разширяващата се брегова линия на Дубай и ОАЕ. Ще се извисите над блестящите сини води на Арабския залив, и ще видите забележителностите на Дубай от комфорта и лукса на хидроплан Cessna.Това спиращо дъха пътешествие за 40 минути ще ви отведе на места като 5 звездния Burj Al Arab, най-високата сграда в света – Burj Halifa, великолепните Palm Jumeirah, Световните острови, Palm Island, Dubailand, Spоrt City, Burj Al Arab и много други.  Seawings също така предлага на своите гости различни промоции, които включват изискана вечеря, голф и други дейности за през свободното време из световно известните курорти в Дубай.

Прочети още: Какво да правим и да видим в Дубай

Любопитно за Дубай – Градът на Мечтите и Златото

• Дубай е второто по големина емирство в ОАЕ след Абу Даби, Dubai 5
но най-населеното с население от 1 616 430 жители.
• Дубай е най-бързо развиващата се икономика в света.
• Дубай има един от най-високите доходи на глава от населението.
• В Дубай няма данъци върху доходите.
• В Dubai Emirates Mall, можете да карате ски на закрито докато пазарувате.
• Небостъргачът Бурж Халифа,открит през Януари 2010 е най-високата сграда в света – 828 метра.
• 80% от жителите на Дубай са чужденци.
• Дубай прави най-дългата златна верига в света  през 1999. Веригата е направено от 22k злато и е дълга 4,2 километра. 9600 души купуват части от верига във формата на колиета, гривни и други.
• Средно един на всеки пет човек купува пет златни накита всяка година в Дубай.
• Без значение в коя част на Дубай се намирате, ще чуете призов към молитва най-малко Dubai 10пет пъти на ден. Дори и в търговски центрове, високоговорителите отправят покани за молитва и напомнят на мюсюлманите, че е време да се молят.
• Правителството следва политика на търпимост спрямо чуждите религии и много рядко се намесва в религиозната им дейност.
• От 1833 г., Дубай е управляван от династията Ал Мактум.
• Приходите от петрол и природен газ допринасят за по-малко от 6% за икономиката на Дубай.
• Няма улични адреси в Дубай.
• Дубай строи първите в света изкуствени острови - Palm Islands.
• Средните годишни валежи в Дубай са само 13 см.
• В Дубай могат да бъдат намерени най-големите коне.

ТАЙЛАНД – Страната на усмивките

ТАЙЛАНД – Страната на усмивките, удивителната природа,Thailand 13
древната култура и кулинарното богатство
Тайланд е една от най-любимите дестинации на туристи от цял свят. Кралство Тайланд се намира в Югоизточна Азия, и граничи с Лаос и Камбоджа на изток, и Тайландския залив и Малайзия на юг и с Андаманско море и Мианмар на запад.
Защо да посетим Тайланд?
Тайланд е уникална с това, че може би е единствената страна в света, която е доста модерна, но е загубила много малко от културното си наследство. Най-видимите елементи на това наследство включва будизма; из цялата страна се виждат монаси и величествени храмове. Но уникалността на Тайланд не спира дотук. Вземете храната, например. Или пък архитектурата и историята. Какво ще кажете за музиката, танците и дори езикът?

Прочети още: ТАЙЛАНД – Страната на усмивките

Бали – Островът на Боговете и Необятната Красота

Бали, или още известен като Островът на Боговете,Bali7 е едно уникално място, което предлага на посетителите невероятна природа, кристално чиста вода, безкрайни плажове, възможности за гмуркане и сърф, исторически забележителности, уникална култура и много развлекателни дейности. През последните няколко години, дори и малък по размер, Бали е спечелил стотици награди като една от най-популярните туристически дестинации в света.
В центъра на балийската култура е една тристранна концепция, която включва връзката между човека и Бога, и заобикалящата ги среда. Развитието на туризма на острова, разбира се е повлияло върху традициите и начина на живот на Бали. Интересно е обаче, че културата се е запазила и дори се разширява заедно с глобализацията. Това прави Бали различен от другите туристически дестинации.

Прочети още: Бали – Островът на Боговете и Необятната Красота

КОХ САМУИ – Райско кътче в Тайланд, нека се поразходим

Кох Самуи е третият по големина остров в Тайланд след Пукет иKoh Samui 1

Кох Чанг. Благодарение на международното летище на Самуи, островът е много лесно достъпен и полетът от Банкок отнема само един час. Целият остров може да бъде обиколен по един единствен път само за 1 час. Днес туристи от цял свят посещават това местенце и се наслаждават на спокойствието и красотата, който то предлага.


Кратка история
Кох Самуи е обитаван от около 1500 години. Първите жители тук са били рибари. Островът  е намерен на карти от Китайската Династия Минг от преди 500 години. Основните източници на доходи на острова са били риболовът и кокосовите плантации, а днес е туризмът. Хората тук се наричат "Чао Самуи".

Прочети още: КОХ САМУИ – Райско кътче в Тайланд, нека се поразходим

Подкатегории

loader

ПАРТНЬОРИ

КОНТАКТИ

Адрес:

София 1000

бул. Васил Левски 100Б

Мобилен: 0896641595

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.exotic-ines.com